Allantoine                                            

Beschrijving

Allantoïne, INCI: Allantoin

Allantoïne wordt gewonnen uit smeerwortel. In tegenstelling tot smeerwortelpoeder heeft zuivere allantoïne een zeer lage allergiepotentiaal (wordt dus goed verdragen door de huid). Het wordt toegepast in producten voor de gevoelige, droge, geïrriteerde huid, voor de huid met acne en in after sun producten. Het stimuleert de aanmaak van nieuw weefsel, gaat schilferen tegen, onderdrukt jeuk en irritaties, heeft een verzachtend en kalmerend effect op de huid en heeft een hydraterende werking.

Het fijne, witte allantoïnepoeder wordt toegevoegd aan de waterfase en kan tot 100° C verhit worden. Het lost echter ook op in koud water. Dosering: 0,1 – 0,5 %. Als er ook andere stoffen in de waterfase opgelost zijn, kan de oplosbaarheidsgrens lager zijn dan 0,5% en kristalliseert de niet opgeloste allantoïne uit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Allantoine                                            ” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *