Arganolie (koud) BIO

9,2042,00

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Arganolie (koud), INCI: Argania spinosa

Arganolie wordt ook wel  het goud van Marokko” genoemd en wordt verkregen door de arganvruchten van de arganboom te drogen en uit de pitten, ter grootte van zonnebloempitten, de arganolie te persen.
Voor de productie van één liter olie is minstens dertig kilo pitten nodig.
De arganboom groeit in het zuidwesten van Marokko en bereikt een hoogte van 10 meter, terwijl de kroon een doorsnede van 15 meter kan bereiken. De wortels kunnen tot 30 meter diep naar water zoeken.

Arganolie bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren (>80%), vitamin E en anti-oxidanten.  Werkt o.a. huidverzorgend en –voedend, beschermend, kalmerend en hydraterend. Bewijst goede diensten bij met name de droge, rijpere en vermoeide huid, bij de bestrijding van rimpels (anti-aging), jeuk (huidallergie), psoriasis, eczeem en bij breekbare nagels.
Masseer de huidgedeelten die het nodig hebben elke dag met wat arganolie.
Masseer bij breekbare nagels zowel nagels als nagelriemen met enkele druppeltjes. Uiteraard kan arganolie ook gebruikt worden als algemene massageolie.
 De olie is goed te mengen met basis- en etherische oliën.

Extra informatie

Hoeveelheid

100 ml, 250 ml, 500 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Arganolie (koud) BIO” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *