Babassu olie (raff)

4,50

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Babassu olie (geraff.), INCI: Orbignya oleifera

Babassu olie (babaque olie of cusi) wordt gewonnen uit de zaden van de babassu palm (Orbignya phalerata), oorspronkelijk afkomstig uit Maranhao in het noordwesten van Brazilië. De olie is zeer lichtgeel van kleur en heeft een lange houdbaarheid. Bij kamertemperatuur is hij vast, bij lichaamstemperatuur smelt hij en is vloeibaar. Bevat een hoog gehalte aan laurine- en myristinezuur en is in het bijzonder geschikt voor een gevoelige, droge huid, maar ook zeker voor een gecombineerde huid. Vormt een beschermende laag (filmpje) op de huid en maakt haar superzacht. Werkt ondersteunend bij de verzorging van de huid met eczeem, bij jeuk, droge en geïnfecteerde huid en bij gespleten en droog haar. Wordt gebruikt in moisturizers en in haar-, bad- en bodyproducten. Door de schuimbevorderende eigenschappen wordt deze olie ook gebruikt voor de vervaardiging van zeep.

Extra informatie

Hoeveelheid

100 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Babassu olie (raff)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *