Calendula                                            

Categorie:

Beschrijving

Calendula, INCI: Calendula officinalis extract, …..

Het goudsbloemextract wordt bereid uit de bloemen en bevat als werkzame stoffen caroteenachtige stoffen en etherische olie.

Algemeen inzetbaar als heilzaam middel bij gestoorde huidfuncties, bv. bij slecht helende wonden, verbrandingen (ook bij zonnebrand), (jeukende) huidirritaties, verbrandingen, acne etc. etc. In cosmeticaproducten wordt calendula vooral bij een droge, gevoelige en geïrriteerde huid gebruikt. In tegenstelling tot arnica mag calendula ook toegepast worden bij open verwondingen.

Toevoegen in een concentratie van 2-10 % als onderdeel van de waterfase.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Calendula                                            ” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *