Ceralan                                                 

Beschrijving

Ceralan, INCI: Cera alba  (Polyglyceryl-3 beeswax)

Ceralan is een derivaat van bijenwas (de vrije waszuren hierin zijn omgezet in vetzuur-polyglycerolester). Het is een vaste, lichtgele was die wordt gebruikt als stabilisator in W/O en O/W emulsies, maar ook als gelvormer bij oliën. Ceralan is zeer geschikt voor de bereiding van massageolie. Het maakt emulsies langer houdbaar en minder gevoelig voor temperatuursveranderingen. Crèmes, lotions en oliegels kunnen door ceralan zeer goed uitgesmeerd worden op de huid en het draagt bij aan een fluweelzacht huidgevoel.

Dosering: 10 – 20 % van de vetfase (met een smeltpunt tussen de 63-73 °C).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ceralan                                                 ” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *