Distel olie (koud)

4,1013,40

Wissen
SKU: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Distelolie (koud), INCI: Carthamus tinctorius seed oil

Deze olie, ook wel saffloerolie genoemd, wordt gewonnen uit de zaden van de blauwe of zwarte saffloerdistel, een aan de artisjok verwante samengesteldbloemige plant, die voornamelijk in Egypte, in het oostelijk deel van Azië en aan de westkust van Noord-Amerika voorkomt. Bevat een hoog gehalte (tot 75 %) linolzuur en is daarom ook voor voedingstoepassingen zeer interessant (verlaging van cholesterolgehalte). In huidtoepassingen is vooral het sterk hydraterende effect bruikbaar. Het is een olie die snel intrekt, niet comedogeen is en met name geschikt voor de vette en gecombineerde huid omdat hij matterend werkt.

Extra informatie

Hoeveelheid

250 ml, 500 ml, 1000 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Distel olie (koud)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *