St. Janskruid olie                                 

Categorie:

Beschrijving

Sint-janskruidolie, INCI:

Dit olieachtige extract uit de blaadjes van het Sint-janskruid bevat looistoffen, hypericine en phytosterol. De olie helpt goed bij de verzorging van een droge, ruwe of schrale huid en wordt in cosmeticaproducten veel toegepast voor de gevoelige huid, omdat ze genezend werkt en de huid verzacht.  Bij spierpijn, rugpijn en spit is de olie zeer geschikt om toe te passen in een massageolie.

Het in de olie aanwezige hypericine verhoogt de lichtgevoeligheid van de huid; daarom na het gebruik van de olie niet in de zon en ook niet op de zonnebank.

Bij zonnebrand werkt Sint-janskruidolie juist helend en verzachtend en is dan ook zeer geschikt om te verwerken in after sun producten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “St. Janskruid olie                                 ” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *