Arnica olie                                           

Categorie:

Beschrijving

Arnicaolie, INCI: Glycine soja, Phytoconcentol arnica

Arnica (valkruid) is al honderden jaren een populaire geneeskrachtige plant. Extracten uit de arnicabloesem waren in elke huisapotheek aanwezig. Arnica-olie oefent een stimulerende, bloedvatverwijdende en ontstekingsremmende invloed op de huid uit en biedt daardoor uitstekende mogelijkheden voor de behandeling van zwellingen, bloeduitstortingen, ader- en gewrichtsontstekingen, kneuzingen, peesverrekkingen, verstuikingen en slecht helende wonden.
De arnica heet ook wel een panacee (universeel geneesmiddel) voor butsen en bulten. De Nederlandse naam “valkruid” heeft hier ook mee te maken: het kruid werd gebruikt tegen kneuzingen als mensen waren gevallen. In cosmetische producten vindt arnica vooral toepassing in massageoliën, haarverzorgingsproducten, gezichtswaters, badproducten, tandpasta, zepen, maskers, sticks en scheerzepen.
Arnicaolie kan voor elk huidtype ingezet worden, maar bewijst vooral goede diensten bij een koude, bleke, slecht doorbloede en gevoelige huid.
Niet geschikt voor gebruik bij open verwondingen. Deze arnicaolie wordt bereid door de bloesems te weken in een basisolie. Daardoor komen de werkzame stoffen van de arnica vrij en worden opgelost in de basisolie.  Men spreekt in dit geval van een maceraat (macereren = laten weken).

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Arnica olie                                           ” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *